Jeg er vokset op i en kunstnerfamilie. Der var kunstnere på begge mine forældres side i flere generationer. Meget tidligt var jeg med på udstillinger sammen med mine forældre, og jeg er så at sige vokset op med terpentin i blodet!

Maleriet og kunsten har lige fra begyndelsen betydet rigtig meget for mig. Det giver stor livsværdi og glæde i livet og har altid været en betydelig og vigtig del af mit liv – og er det stadig. Simpelthen fordi jeg ikke kan lad være med at male!

Jeg er vokset op i Han Herred og føler, at her har jeg mine rødder. Efter en del år i bl.a. Aarhus længtes jeg så meget tilbage til den storslåede natur her »We Æ Haw«. En fantastisk stor natur med højt til loftet og uendelige vidder, som jeg aldrig kan blive træt af.

Al den storladne natur er derfor også en helt naturlig del i mit maleri – og mine hestebilleder, som er kendt i hele landet og Skandinavien, supplerer fint med den voldsomme natur, som er lige udenfor min dør her i Klim Strand, hvor jeg flyttede til i 2007, og hvor jeg med det samme etablerede mit eget lille hyggelige galleri »We Æ Haw«.

Det har været en succes, og mit galleri er blevet flittigt besøgt fra hele landet og udlandet.

I flere år har jeg været tilknyttet hesteverdenen i hele Danmark, ikke mindst på det store, smukke nationale hestecenter på Vilhelmsborg. Det er blevet til mange store opgaver ved adskillige internationale ridestævner – meget spændende og store oplevelser – gennem årene.

Nu har jeg imidlertid valgt at blive mest her i det nordjyske – naturen, havet og hestene går ligesom op i en større enhed.

I Han Herred Bogen 2012 blev jeg udnævnt til Årets Kunstner, og her kan du læse mere om mit liv i en familie af kunstnere.


Ruth Berg – Galleri We Æ Haw
Klim Strandvej 284, Klim Strand
9690 Fjerritslev
Telefon 98 23 25 49 / 40 11 25 49
ruthberg@plakaten.dk
www.ruthberg.dk

Åbningstider
Du er altid velkommen til at besøge min udstilling helt uforpligtende. Det kan ske, at der er lukket enkelte weekender og hverdage. Ring evt. i forvejen.